Trijų skirtingų šalių agurkų marinavimo receptai

Visas pasaulis marinuoja agurkus. Skiriasi tik prieskoniai, agurkų marinatas, marinuoti pasirenkamos agurkų veislės. Žinoma, marinuotus agurkus ir valgome skirtingai. Jei mes, lietuviai, dažniausiai jais gardžiuojamės supjaustytais griežinėliais greta mėsos patiekalų, japonai patiekia marinuotus agurkus ant pagaliuko, o pietinėse JAV valstijose marinuoti agurkai kepinami džiūvėsiuose. Pateikiame trijų skirtingų valstybių agurkų marinavimo receptus.

Lietuviški marinuoti agurkai

Lietuviai yra konservatyvūs ir kartą išmokę vieną gerą receptą, jį taiko visą gyvenimą. Paprastai agurkai marinuojami be jokių ypatingų priedų. Naudojama tik druska, actas, cukrus. Marinatas gardinamas žalumynais. Lietuviškam agurkų marinavimui tinka trumpavaisiai agurkai, kurie gerai auga mūsų krašte.

Norint užmarinuoti du puslitrinius stiklainius reikės:

  • 400 gramų agurkų;
  • 1 litro vandens;
  • 1 šaukšto druskos;
  • 3 šaukštų cukraus;
  • pusės stiklinės acto;
  • lauro lapų, krapų, česnakų.

Pirmiausia agurkai gerai nuplaunami. Tuomet nepjaustyti agurkai nupjovus galus dedami į stiklainius. Į stiklainius taip pat sudedame česnakus, lauro lapus ir krapus. Marinatą ruošiame iš vandens, druskos, cukraus ir acto. Marinatas turi užvirti, tačiau neturėtų būti virimo temperatūros. Nustojęs virti marinatas užpilamas ant agurkų taip, kad pilnai juos apsemtų. Stiklainiai užsukami ir apverčiami.

Marinuoti agurkai pagal japonus

Japonai marinuotus agurkus patiekia su sriubomis, ryžiais, įvairiais tradiciniais patiekalais. Marinuojant agurkus dažnai naudojamas ryžių actas, marinatas gali būti skaninamas sojų padažu. Japonai marinuotus agurkus patiekia puošdami juos įvairiais žalumynais, sezamo sėklomis. Norėdami užsimarinuoti agurkų japoniškai pagal vieną unikalų receptą, kuriame nenaudojamas actas, pasiruoškite šiuos ingredientus: tris šimtus gramų japoniškų arba persiškų agurkų, 2 arbatinius šaukštelius druskos, 3 arbatinius šaukštelius cukraus, arbatinį šaukštelį japoniškų garstyčių. Į gilų dubenį supilkite druską, cukrų, garstyčias ir viską gerai išmaišykite. Supjaustykite agurkus griežinėliais ir sudėkite į dubenį su marinato ingredientais. Viską labai gerai permaišykite, kad druska ir cukrus patektų ant visų agurkų gabalėlių. Tokiame gana sausame marinate agurkus laikykite porą valandų arba marinuokite juos 1-2 dienas. Labiausiai tam tinka vėsus rūsys arba šaldytuvas. Prieš patiekiant agurkus nuo jų nusunkiamas susidaręs skystimas. Šiuo metodu tinka marinuoti ir morkas, kopūstus ar kitas daržoves.

Ispaniški marinuoti agurkai

Marinuoti agurkai Ispanijoje yra be proto populiarūs. Ispanai marinuotus agurkus patiekia kartu su skrudintais riešutais, alyvuogėmis, duona ir kitais lengvais užkandžiais. Ispanai marinuoja tiek kornišonus, tiek didesnius subrendusius agurkus. Štai puikus ispaniškų marinuotų agurkų receptas. Jums reikės: 4-5 nedidelių agurkų, 4 arbatinių šaukštelių druskos, 1 arbatinio šaukštelio cukraus, pusės svogūno, aštrių raudonųjų paprikų, pusės stiklinės vandens. Pirmiausia švariai nuplaukite agurkus. Tuomet supjaustykite juos gana plonais griežinėliais. Apiberkite agurkus druska, cukrumi, smulkintais svogūnais ir aštriaisiais pipirais. Gerai išmaišykite agurkus ir palikite pusvalandžiui. Po pusvalandžio nupilkite susidariusį vandenį ir užpilkite agurkus šiltu vandens ir acto marinatu. Galima agurkus valgyti iš karto, nes per pusvalandį jie jau sugeria į save svogūnų bei aštriosios paprikos skonį. Jei norite, galite palaikyti agurkus vėsioje vietoje vieną ar dvi dienas.